Monday, January 17, 2011

Õppimine - eneseteostuse eeldus, protsess ja tulemus

Lubasin kaalika-jõuluvanale, et hakkan pidama õppimispäevikut. Lubada on kerge, lubaduse täitmine nii kergesti ei läinud. Viis nädalat on mööda läinud ja alustan päevikuga alles täna. Oligi viimane aeg, sest enda distsiplineerimiseks otsustasin registreeruda õppimispäevikute võistlusele Koolielus.

Olen koolituses ajaveebi loonud, aga selle pidajat pole minust saanud. Kusagil virtuaalavarustes on jälg muidugi olemas. Sedapuhku pole tegemist koolitaja antud ülesandega ja teema on mulle meeltmööda.

Innustajaks on Jüri, kes enne eksamikirjandit otsustas mõtete struktureerimist ja keelereeglite järgimise oskust ajaveebi pidamisega arendada. Arengut on olnud meeldiv kõrvalt vaadata. Nagu ka seda, kuidas koolikirjandi jäljendamisest kasvas välja enese väljendamise soov. Eksam oli edukas ja ajaveebi sissekanded ei ole lõppenud.

Päevikut võib pidada ka paberil. Olen seda ka teinud. See siin on avalik endasse vaatamine. Küllap vanainimeselik ja õpetajalikki. Et mõnest asjast õppust võetaks, et riskitaks ettevaatlikkust unustamata. Loodan ka rõõme jagada.

Soovin endale edu ja loodan, et tänagi saan olla õplik ja sellest päevikusse kirjutan.

No comments:

Post a Comment